De "Clasina" werd in 1914 op de werf "De Amstel" gebouwd. Het ontwerp is van scheepsbouwer J.P.G. Thiebout, een eigenzinnig persoon uit de destijds "betere" standen.

Door de lijn van het jacht maakt de "Clasina" nauwelijks enige golfslag. Het schip heeft een lengte van 20 meter, is 3.86 meter breed en heeft een DAF 142 PK dieselmotor. Maximaal 40 personen kunnen als passagier aan boord.

 

Opvallende eigenschappen aan het interieur:
Meerdere intieme salons, ingericht door de vermaarde Jungendstil-scheepsarchitect Lyon Cachet, met bijzonder fraai houtsnijwerk; een stuurhut met rondom zitplaatsen voor een riant uitzicht; een zonnedak waar passagiers een zitplaats kunnen vinden. Keuken en toilet zijn in dezelfde stijl ingericht.

De eigenaar Piet Hettinga heeft als muziekliefhebber apparatuur voor 220 Volt geÔnstalleerd. Als gast kunt u hier uw voordeel mee doen...

Een wandeling op de ruimtes aan bood geeft aan de passagiers hartverwarmende gevoelens. Met uw gasten op deze exclusieve salonboot wordt een reis onvergetelijk.


De vermaarde binnenhuisarchitect Lyon Cachet en de "Clasina" zijn verbonden aan het Jugendstill-interieur dat deze architect heeft ontworpen voor de "Clasina". Het bestaat uit meerdere salons, toilet en stuurhut. De pracht die ervan uit gaat bestaat uit de eigen intimiteit van de salons, waarin het typerende houtsnijwerk van de Jugendstil bewonderd kan worden en de gezellige stuurhut waar de schipper werkt en rondom de banken zijn gesitueerd die uitzicht bieden op de omgeving. Zowel naar binnen als naar buiten is het hier uitermate plezierig toeven.

Lyon Cachet heeft zijn sporen verdiend als inrichter/ontwerper van cruiseschepen met als bestemming Nederlands-IndiŽ. Door hem is het interieur van een Friese boeier, de grootste ooit gebouwd, ontworpen. U kunt dit interieur in het Fries Scheepvaart Museum te Sneek bewonderen. Hieruit blijkt tevens de culturele betekenis van deze architect.

Voor zover vorige verbouwingen afbreuk hebben gedaan aan het werk van Lyon Cachet, zal de huidige eigenaar trachten het interieur in de originele staat te restaureren. U zult zien dat hij daarmee aanzienlijk is gevorderd.