"Maria" is de oorspronkelijke naam die het schip kreeg van de Amsterdamse houthandelaar Rademaker in1911. Het behoort tot de eerste lichting stalen pleziervaartuigen die in Nederland werd gebouwd. De salonboot werd in 1996 door de huidige eigenaar aangekocht en totaal gerestaureerd in de oorspronkelijke opbouw.

Oud fotomateriaal heeft evenals de scheepsarchieven geholpen de originele toestand te herscheppen en de geschiedenis van het schip te achterhalen. Duidelijk is hieruit af te leiden dat de welgestelde elite in bezit geweest is van dit unieke schip.

Afmetingen, verhoudingen die haar "lijn" bepalen, zowel als de afwerking en inrichting moesten een oogstrelend effect opleveren. Dit resultaat is opnieuw bereikt na de restauratie. Exclusiviteit en luxe stralen af van deze salonboot en overal vormt zij een geziene verschijning. Een dag op deze charmante boot zal dan ook zeker bij elk gezelschap in de smaak vallen.


Door inrichting -luxe zitplekjes, verlichting, gelakt houtwerk- en variatie -stuurbrug, salon, achterdek- ademt de salonboot "Maria" een vertrouwde sfeer en persoonlijke ambiance uit. De ranke boot kent door de beperkte hoogte geen wachttijden voor bruggen en fluistert door het water, de motor is zeer geluidsarm.

Nostalgie is een groot woord, maar picknickmanden en strooien hoeden passen in het beeld, naast uiteraard de bijzonder sfeerrijke omgeving.

De moderne wachters van het water -de havenmeesters en de brugwachters- zien de gerestaureerde "Maria" graag passeren, deze glorie dwingt respect af.


Salonboot "Maria", werfgebouwd in 1911, lengte 14,1 meter, 120 PK DAF motor. Eerste eigenaar en naamgever is de Amsterdamse houthandelaar J.C. Rademaker. Huidige eigenaar en schipper P. Hettinga, Heeg.

Voorzieningen aan boord: kombuis, salon, achterdek -open en beschut-, koelkast, toilet, stuurbrug.