De standplaats van de "Maria" is het centraal gelegen watersportdorp Heeg, tevens ontsluitingsweg naar het Zuidwestelijk merengebied van Friesland. In dit waterrijke gebied kunnen de meest fraaie dagtochten worden georganiseerd, zowel naar pittoreske steden als Sloten, Workum, Stavoren, Hindelopen en Sneek als naar de omliggende dorpen Langweer, Lemmer, Woudsend, Balk, Gaastmeer, Oudega en Makkum.

Cultuurelementen zijn dik gezaaid in dit gebied, u wordt op uw wenken bediend, schilderkunst, stadsarchitectuur, aardewerk, het zijn slechts enkele van de vele samenstellingen die wij voor u kunnen organiseren. In overleg kan veel worden geregeld, afhankelijk van tijd en kosten.

Een van de mooiste routes voert door de bossen van Gaasterland, dezelfde weg die ook de elfstedenrijders volgen. Het water de "Luts" voert vanaf het Slotermeer via Balk naar de Fluessen, nabij het klúnplak De Galamadammen. Deze tocht wordt ongeveer in vijf uren gevaren.

Speciaal voor u hebben we zes steden van de elf en Heeg voor u uitgelicht op het onderstaande kaartje. Door uw muis over deze plaatsen te bewegen krijgt u informatie over deze plaats of stad. Door op een plaats te klikken krijgt u uitgebreide informatie.